پیراشکی سویا و گوشت
مواد لازم:
گوشت چرخ کردهٔ بدون چربی | ۲۵۰ گرم |
سویا | ۲۵۰ گرم |
پیاز سرخ کرده | ۳ قاشق غذا خوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری پر |
فلفل دلمه ای خرد شده | ۱ لیوان |
کلم سفید خرد شده | ۲ لیوان |
سیب زمینی | ۲ عدد متوسط |
جعفری خرد شده | یک پیمانه |
نمک و فلفل و زردچوبه | بمیزان لازم |
ادویه پلو | ۱ قاشق مرباخوری |
روغن برای سرخ کردن | بمیزان لازم |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
کنجد | بمیزان لازم |
سس گوجه فرنگی | بمیزان لازم |
خمیر پیراشکی | ۱ بسته |
طرز تهیه :
سیب زمینی ها رو نگینی خرد کرده و سرخش می کنیم بعد توی همون ماهیتابه بقیه مواد رو بترتیب زیر درست کنید .
موقع سرخ کردن سویا روغن خیلی مصرف می شه برای اینکه روغن زیادی استفاده نکنید اول سویا رو داخل ماهیتابه بدون روغن تفت بدین , آخر سر پیاز داغ با کمی روغن بهش اضافه کنید . اینجوری روغن کمتری مصرف می کنیم . گوشت چرخ کرده رو اضافه کنید و تفت می دهیم تا رنگ گوشت عوض بشه و زردچوبه و نمک و فلفل و ادویه رو اضافه کنید در نهایت فلفل دلمه و رب گوجه را ریخته و اجازه دهین تا مواد با هم خوب مخلوط و مزه دار شوند و ۱۰ دقیقه با حرارت کم تفت بخورند .
بعد از خاموش کردن شعله گاز سیب زمینی سرخ شده رو اضافه کنید. صبر می کنیم تا مواد کمی خنک شوند.
حالا قالب پیراشکی رو باز می کنیم . خمیر رو داخلش قرار می دیم از مواد داخل پیراشکی رو ی خمیر می ریزیم و قالب رو می بندیم .کمی قالب رو فشار می دیم تا دو طرف پیراشکی کاملا” بهم بچسبه .قسمت های اضافی خمیر رو خیلی راحت جدا می کنیم . کف سینی رو چرب می کنیم و پیراشکی ها پیچیده شده را روی سینی قرار می دهیم . تمام پیراشکی ها که آماده شدن روی پیراشکی را با زرده تخم مرغ رو مال میکنیم و کمی کنجد می پاشیم . بعد آنها را در فر یا مکروفر می پذیم و البته می توان آنها را هم در روغن داغ سرخ کرد .
اما پخت با فر (درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد بمدت۲۰ دقیقه سپس قسمت گریل به مدت ۸ دقیقه )
پخت با مکروفر ( سینی آماده را روی سه پایه کوتاه قرار داده و با درجه حرارت ۲۲۰ درجه سانتیگراد بمدت۲۰ دقیقه سپس گریل به مدت ۸ دقیقه)
با توجه به اینکه دمای فرها با هم یکی نیست پس چک کنید ،هر وقت روی پیراشکی ها طلایی شدن ، کافیه .