لوبیا پلو

لوبیا پلو

 

مواد لازم :

 

برنج ۴ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
لوبیا سبز خرد شده ۱۰۰ گرم
پیاز متوسط یک عدد
روغن مایع ۶ قاشق غذا خوری
زعفران ساییده شده به مقدار لازم
گوجه فرنگی ۴-۵ عدد
دارچین و ادویه پلو نصف قاشق سوپ‌خوری
نمک به میزان لازم

طرز تهیه:

برنج را از چند سـاعت قبل در مقداری آب سرد و نمک خیس کنید . در تابـــه ای مقدار کمی روغن بریزید پیاز را کمی تفت دهید . کمی که سبک شد حدود ۱ قاشق زرد چوبه اضافه کنید و باز هم تفت داده تا خامی زرد چوبه گرفته شود . حالا گوشت چرخ کرده در آن کمی سرخ کنید تا آب آن کشیده شود . گوجه فرنگی ها را خوب میکس کنید ( یا ریز رنده کنید ) و نیمی از آنها را در مواد گوشت بریزید .( استفاده از گوجه میکس شده به خاطر استفاده کمتر از روغن است ولی در صورت تمایل میتوانید به جای گوجه میکس شده از رب گوجه استفاده کنید و روغن بیشتری بریزید )وقتی گوجه خوب به خورد مواد رفت لوبیا سبز را که قبلا کمی پخته اید به مواد اضافه کنید و هم بزنید .مواد را خوب با هم مخلوط کنید و باقیمانده گوجه های میکس شده را در تابه بریزید و اجازه دهید مایه لوبیا پلو خوب پخته شود . در آخر نمک و ادویه غذا را اندازه کنید . دقت کنید که وقتی مواد خوب پخته شد باید آب آن هم کامل کشیده شده باشد تا برنج را خمیر نکند .در یک قابلمه مناسب آب جوش بیاورید و برنج را در آن بریزید و بعد از زمان لازم ، برنج را آبکش کنید .کف قابلمه را برای ته دیگ به دلخواه نان لواش یا سیب زمینی بچینید یک لایه برنج بریزید بعد یک لایه از مایه لوبیا پلو  و مقدار خیلی کم مخلوط دارچین و ادویه پلویی ، دوباره یک لایه برنج بریزید و یک لایه از مایه و این کار را ادامه دهید تا مواد تمام شود . دقت کنید که لایه آخر برنج باشد تا مواد خشک نشوند و روی برنج را کمی از مخلوط دارچین و ادویه بریزد و در آخر حدود نصف استکان زعفران دم کرده را روی کل مواد بریزید . روغن داغ روی آن بریزید و دم کنی را روی قابلمه قرار دهید و اجازه دهید تا حداقل یک ساعت دم بکشد . و بعد در ظرف مناسب سرو کنید .

نکته : در پلوهای مخلوط سعی کنید برنج را کمی زنده تر از زمانی که میخواهید چلوی ساده دم کنید بردارید که غذا در آخر کار ظاهر بهتری داشته باشد و برنج خیلی نرم نباشد .

 

این خوراک یا غذا را ایرانیها بیشتر می پزند واز خوارک های سالم و سنتی جهت استفاده بر سر سفره و جشنهای ایرانیان می باشد.

 

آشپزی ایرانی غذای ایرانی خوراک و غذای سنتی ایرانی

 

Check Also

تیرامیسو شکلاتی

بیسکوییت لیدی فینگر ۲۰ عدد تخم مرغ ۶ عدد شکر ۱ لیوان شکلات چیپسی ۱ ...

دیدگاهتان را بنویسید