گـــوجـه
گوجهفرنگی سرشار از پتاسیم است، ماده معدنی که اکثر ما با کمبود آن مواجه هستیم. گوجهفرنگی حاوی هر چهار کارتینوئید میباشد،کارتینوئید آلفا و بتا، لوتئین، و لیکوپن. هریک از این کارتینوئیدها خواص خاص خود را دارند اما در کنار یکدیگر نیز فوایدی را ایجاد میکنند . به طور خاص، گوجهفرنگی حاوی مقدار بسیار زیادی لیکوپن است . گوجهفرنگی احتمال ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد. رژیمهای غذایی سرشار از گوجهفرنگی، به کاهش احتمال ابتلا به سرطان لوزالمعده نیز کمک میکند. برش های گوجهفرنگی حاوی غلظت بسیار بالایی کارتینوئید هستند. مقدار جذب کارتینوئید توسط سلولهای روده انسان در رب گوجهفرنگی که حاوی پوست گوجهفرنگی باشد، بسیار بیشتر از نوع رب فاقد پوست گوجهفرنگی است. پس برای بالاتر بردن فواید غذایی گوجهفرنگی، از پوست کندن آن خودداری کنید. گوجه فرنگی، خنک و اشتها آور است و آب آن برای رشد و نمو بهتر طفل موثر میباشد. گوجه فرنگی به علّت دارا بودن ویتامینهای A ، B، C، K ومواد معدنی مانند کلسیم ، فسفر و آهن در تأمین انرژی و تقویت بدن نقش موثری ایفاء می کند. مصرف گوجه فرنگی نیرو و نشاط می بخشد و پوست و دانههای آن به هضم غذا کمک می کند و رودهها را پاک می نماید.آب گوجه فرنگی ادرارآور مفیدی است. گوجه فرنگی هضم مواد نشاستهای را آسان می کند و به همین جهت از آن سس درست کرده و با حبوبات پخته مصرف می کنند.برای اشخاصی که مبتلا به سنگ کلیه و مثانه و کبد هستند، گوجه تجویز شده است.گوجه فرنگی بعد از لیموترش بیش از سایرمیوهها ویتامینC دارد و مقدار زیادی فسفر،آهن، سیلیس و کلسیم دارد. اگر پوست شما کک و مک دارد، هر روز آن رابا آب گوجه فرنگی تمیز کنید. کم کم کک و مک ها را از بین می برد. برای جلوگیری از مزاحمت حشرات می توانید برگ های گوجه فرنگی را بندکنید و آن را در اطاق خود بیاویزید، با این کار حشرات فرار می کنند. سالاد کاهو و گوجه فرنگی درمان کننده ی امراض عصبی هستند.خوردن گوجه فرنگی، برای بعضی بیمارانی که دچار حساسیت یا آلرژی هستند، ضرر دارد.