کوفته تبریزی بدون گوشت
مواد لازم :
سبزی معطر (گشنیز، جعفری، شوید، ترخون، مرزه) | ۱کیلو |
لپه | ۲پیمانه |
گوجه فرنگی | ۶عدد |
آرد نخودچی | نصف پیمانه |
نمک، فلفل قرمز، زردچوبه،زیره سیاه | به مقدار لازم |
روغن زیتون | به مقدار لازم |
آلو و گردو | به مقدار لازم |
طرز تهیه:
لپه را یک شب قبل خیس کنید و بعد با کمی آب بپزید .برنج را نیز جداگانه چلو کش کنید . بعد از خنک شدن برنج را به همراه لپه ها چرخ کنید . بعد سبزیها را که کاملا ریزخورد کرده اید به همراه آرد نخودچی و ادویه جات به لپه و برنج چرخ شده اضافه کنید و کاملا ورز دهید خوب چسبنده و آماده شود . از مواد گلوله های با اندازه پرتغال برداشته و وسطشان را در صورت تمایل آلوچه یا مغز گردو بگذارید . گلوله های آماده شده را در روغن سرخ کنید تا هنگام پخت از هم جدا نشوند . بعددر قابلمه ی مناسب قرار دهید . حال گوجه را رنده کرده و تفت دهید بعد آب را اضافه کرده و بگذارید خوب بجوشد تا به سسی نه چندان سفت تبدیل شود، این سس را روی کوفته ها بریزید و قابلمه را روی شعله ی ملایم بگذارید تا آرام آرام پخته شود و جا بیفتد . همراه روغن زیتون میل کنید .
این خوراک یا غذا را ایرانیها بیشتر می پزند واز خوارک های سالم و سنتی جهت استفاده بر سر سفره و جشنهای ایرانیان می باشد.
آشپزی ایرانی غذای ایرانی خوراک و غذای سنتی ایرانی