کتلت عدس
مواد لازم :
عدس | یک و نیم پیمانه |
تخممرغ | ۱ عدد |
پودر نان تست یا باگت | نصف پیمانه |
پیاز کوچک، رنده شده | ۱ عدد |
سیر پوره شده | ۱ حبه |
شیر | ۲ قاشق غذاخوری |
جوزهندی رنده شده | به مقدار لازم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
جعفری تازه | ۱ قاشق غذا خوری |
روغن برای سرخ کردن | به مقدار لازم |
طرز تهیه :
عدس را به مدت چند ساعت خیس کرده و بعد از آبکشی آن را با آب بپزید تا جاییکه آب عدس، کاملاً به خورد آن رفته و ته بکشد. سپس عدس را با گوشتکوب و یا با دستگاه غذاساز، خوب له کنید و بگذارید تا کاملاً سرد شود. بهتر است بعد از ولرم شدن آن را در یخچال بگذارید تا خوب سرد و سفت شود. بعد از سرد شدن عدس، بقیه مواد را مانند مایه کتلت و کوکوها به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مواد منسجم شود. در این مرحله دقت کنید اگر مایه در دست قابل شکل گرفتن بود می توانید کتلت را سرخ کنید ولی اگر شل بود مقدار بیشتری پودر نان را به آن اضافه کنید. تا هنگام سرخ شدن نپاشد و وا نرود. از مایه به اندازهی دلخواه برداشته و کتلتها را در روغن داغ سرخ کنید. دقت داشته باشید که روغن این کتلت نباید زیاد باشد.
نکته:
ـ درست کردن این کتلت خوشمزه را به شما توصیه میکنم. فقط باید در انسجام مواد دقت کنید. بهتر است اول یکی از کتلتها را در روغن سرخ کنید تا اگر وا رفت بتوانید دوباره پودر نان را به آن اضافه کنید و مواد شما هدر نرود.
این خوراک یا غذا را ایرانیها بیشتر می پزند واز خوارک های سالم و سنتی جهت استفاده بر سر سفره و جشنهای ایرانیان می باشد.
آشپزی ایرانی غذای ایرانی خوراک و غذای سنتی ایرانی