١. کودک از شش ماهگی خشم را میفهمد و نشان میدهد به همین دلیل بهتر است قبل از شش ماهگی تخت یا اتاق نوزاد جدا شود و شیر شب به حداقل برسد.
٢. بین یک تا دو سالگی، کودک با چنگ گرفتن، گاز گرفتن، کتک زدن،… خشم خود را نشان میدهد. تنها کاری که باید بکنید این است که مراقب باشید و قبل از اقدام کودک را متوقف کنید و نه بگویید. در صورت ادامه یافتن حدود یک دقیقه چهره خود را ناراحت نشان دهید.
اگر فرزندتان سرش رو به جایی میکوبد یا خودزنی میکند، تا زمانی که به خود آسیب نمیزند به کارش بی اعتنا باشید.
٣. دو سالگی یکی از پر بحرانترین سنین کودک است. از حدود دو سالگی کودکان با همسالان خود به مشکل برمیخورند. آنها هم را میزنند، هل میدهند یا سر اسباب بازی دعوا میکنند. وظیفه والدین این است کنار فرزندشان حضور داشته باشند. اگر کتک میزند کاملا مراقب باشند قبل از زدن او را متوقف کنند. اگر کتک میخورد وظیفه والدین است اجازه ندهند این اتفاق بیافتد. اگر فرزندتان مدام کتک میزند مدتی او را از همسالانش جدا کنید تا رفتار درست را با کمک شما بیاموزد.
٣. بین دو تا سه سالگی، کودک باید مدیریت خشم یا هیجان خود را اموخته باشد. خشونت در کودکان بالای سه سال نشانه خوبی نیست.
کودکانی که بالای چهار سالگی هنوز مدیریت رفتار خود را ندارند:
– از شیر گرفتن کودک، آمدن فرزندم دوم، و اموزش توالت رفتن کودک اگر با روش صحبح انجام نشود میتواند باعث پرخاشگری در کودک شود.
– کودکانی که رفلاکس معده دارند، یا دچار یبوست میشوند معمولا خلق و خوی تندتری دارند.
– کودکان هر شش ماه یکبار دچار بحران رفتاری میشوند که صبوری والدین را مطلبد.
– کودکانی که زیر دو سالگی به مهد رفته اند یا از مادر جدا شده اند بیشتر دچار پرخاشگری میشوند.
– یکی از دلایل پرخاشگری اینست که کودکان هوش هیجانی پایینی دارند
– والدین الگوی خوبی نبوده اند. والدینی که هنگام عصبانت داد میزنند یا تهدید و تنبیه میکنند چون خود مشکل دارند نمیتوانند انتظار داشته باشند فرزندشان موقع عصبانیت پرخاشگر نشود یا موقع ناامیدی گریه نکند.
– یکی از دلایلی پرخاشگری در کودکان افسردگیست. کودک از شش ماهگی میتواند دچار افسردگی شود.
– بیش فعالی باعث بی قراری، خرابکاری، پرخاشگری، و انجام کارهای خطرناک در کودک میشود که از چهار سالگی قابل تشخیص است.
– در موارد نادر، پرخاشگری و رفتارهای غیر طبیعی میتواند به دلیل درخودماندگی یا بیماری های دیگر در کودک باشد که باید با پزشک مشورت کنید.
– افزایش ناگهانی هورمون در نوجوانان باعث پرخاشگری یا افسردگی در نوجوانان میشود. والدین در کنار درک شرایط فرزندشان، به آنها کمک کنند. مشورت با نوجوان، وقت گذراندن با او بسیار کمک میکند.
– از هفت سالگی ورزش قسمت مهمی از زندگی کودکان و نوجوانان خواهد بود. ورزش گروهی مانند فوتبال یا بسکتبال برای دختران و پسران بسیار مفید خواهد بود.
– افسردگی در نوجوانان میتواند دلیلی برای پرخاشگری باشد.