پای گوشت و کلم بروکلی
مواد لازم خمیر :
آرد سفید | ۲۵۰ گرم |
آب | ۱۲۵ گرم |
مایه خمیر | ۲ قاشق غذا خوری |
نمک | ۱ قاشق مربا خوری |
تخم مرغ | ۱ عدد |
روغن مایع | ۴ قاشق غذا خوری |
وانیل مایع | ۲/۱ قاشق مربا خوری |
شکر | ۱ قاشق غذا خوری |
مواد لازم داخل پای :
گوشت گوساله چرخ شده | ۴۰۰ گرم |
گل کلم سفید | ۱۵۰ گرم |
کلم بروکلی | ۱۵۰ گرم |
پیاز نگینی خرد شده | ۳ عدد |
فلفل شیرین | ۵ تا ۶ عدد |
تخم مرغ | ۱عدد |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
روغن زیتون | به مقدار لازم |
طرز تهیه :
مایه خمیر را به همراه شکر در آب ریخته و صبر می کنیم تا مایه خمیر عمل آمده و روی سطح آب مانند کف شود . سپس ما بقی مواد را بجز آرد اضافه می کنیم تا مایع یکدست درست شود . آرد را آهسته و در طی سه مرحله می ریزیم تا خمیر یک نواختی درست شود که به دست نچسبد . روی خمیر نایلون می کشیم و ۳۰ دقیقه اجازه می دهیم تا مایه خمیر عمل کرده و خمیر در اصطلاح ور آید .
درظرفی مقداری روغن زیتون می ریزیم بعد از اینکه کمی گرم شد پیاز ها را اضافه کرده و تفت می دهیم تا طلایی رنگ شود . گوشت گوساله را روی پیاز ها ریخته و دوباره تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و سرخ شود . در این مرحله می توان به دلخواه کمی زرد چوبه نیز اضافه کرد . بعد از تفت دادن گوشت فلفل های شیرین را که حلقه ای خرد کرده ایم می ریزیم . کلم ها را هم اضافه می کنیم نمک و فلفل غذا را اندازه می کنیم . در ظرف را می گذاریم و اجازه می دهیم تا غذا با آب میان بافتی کلم بروکلی و گل کلم پخته شود . حالا خمیر را به دو قسمت تقسیم می کنیم . یک قسمت آنرا در ظرف مخصوص فر بشکلی پهن می کنیم که تا لبه های بالا ی ظرف از خمیر پوشیده شود . مواد آماده شده را روی آن پهن می کنیم . بقیه خمیر را با وردنه باز می کنیم و برروی ظرف می کشیم . البته می توان انواع شکل ها را به دلخواه درست کرد . برای رو مال هم یک عدد تخم مرغ را با ۱ قاشق شیر مخلوط می کنیم و روی خمیر را رو مال می کنیم . ظرف را به مدت ۲۰ دقیقه با دمای ۲۰۰ درجه فارنهایت قرار می دهیم تا پای ما آماده شود .قبل از سرو باید ۱۰ دقیقه صبر کنید . در کنار دوستان از پای گوشت و کلم بروکلی لذت ببرید . نوش جان