پای فندوق و گلابی
مواد لازم خمیر :
آرد سفید | ۱۵۰ گرم |
کره | ۷۰ گرم |
فندق پودر شده | ۱۰۰ گرم |
نمک | ۱ قاشق مربا خوری |
آب | ۲ لیوان |
مواد لازم داخل پای :
سیب زمینی | ۳ عدد |
پیاز قرمز متوسط | ۱ عدد |
گلابی | ۲ عدد |
پنیر خامه ای | ۲۰۰ گرم |
شیر | ۱۰۰ گرم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
روغن زیتون | به مقدار لازم |
طرز تهیه :
آرد ، نمک و پودر فندق را در ظرف بزرگی ریخته و کره را به آن اضافه می کنیم و با نوک انگشت سعی می کنیم آرد را به خورد کره بدهیم . حالا آب را در چند مرحله اضافه می کنیم تا خمیر یکنواخت بدست بیاید . البته ممکن است این مقدار آب کم یا زیاد باشد برای همین بهتر است آب را کم کم اضافه کنیم . خمیر آماده شده را ۱ ساعت استراحت می دهیم . برای مواد میانی اول پیاز را خلالی کرده و در روغن زیتون تفت می دهیم تا کمی سبک شود . سیب زمینی های خرد شده را هم اضافه می کنیم و بعد از حدود ۵ دقیقه تفت دادن شیر را می ریزیم و اجازه می دهیم سیب زمینی ها با شیر پخته شود . بعد از این که سیب زمینی ها پخته شد گلابی های خرد شده را به همراه مقداری نمک و فلفل اضافه می کنیم و حدود ۵ دقیقه دیگر صبر می کنیم . خمیر را به سه قسمت تقسیم می کنیم . در کف ظرف ۱ سوم آنرا پهن می کنیم . مواد آماده شده را به همراه پنیر تکه شده روی خمیر پهن می کنیم . مابقی خمیر را با وردنه به ضخامت ۱ سانتی متر باز می کنیم و به صورت نوار های باریک ۲ سانتی متری برش می زنیم .حالا روی سطح پای را به صورت شطرنجی با نوار های آماده شده می پوشانیم . پای آماده شده را در صورت دلخواه با تخم مرغ و زعفران دم شده رومال می کنیم .( می توان از شیر و روغن زیتون هم استفاده کرد ) فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ دقیقه خوب گرم می کنیم . پای را در فر گرم شده به مدت ۳۰ دقیقه قرار می دهیم تا بپزد .
باید توجه داشت که قبل از سرو ، پای باید ۱۰ دقیقه در فر خاموش باشد ،تا با دمای فر کمی خنک شود .