مواد لازم جهت :
ماش | نصف پیمانه |
برنج | یک پیمانه |
گوشت چرخ کرده | ۲۰۰ الی ۲۵۰ گرم |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذا خوری |
پیاز داغ طلایی بدون روغن | ۲ قاشق غذا خوری |
روغن | ۲ قاشق غذا خوری |
نمک | به میزان لازم |
پیاز | ۱ عدد |
آب | ۲ پیمانه |
طرز تهیه ماش پلو:
۱_ ماش را با آب بپزید و نمک و لی نگذارید له شود .
۲_ برنج را با آب و کمی نمک خیسانده و پس از دو ساعت با روغن روی حرارت گذاشته و یکی دو بار به آرامی هم بزنید قبل از اینکه آب آن بطور کامل تبخیر شود ماش ها را به آن اضافه کنید . وقتی آب آن تبخیر شد روی شعله پخش کن گذاشته و حرارت را کم کنید تا دم بکشد . در صورت استفاده از پلو پز برنج را با روغن در پلوپز بریزید و پخت کته را با آن انجام دهید.
۳ _گوشت چرح کرده را با کمی روغن و پیاز رنده شده و نمک و زردچوبه وفلفل و یک عدد سیر رنده شده تفت داده ،سپس نصف لیوان آب روی آن بریزید تا پخته شده و هر زمانی که آب گوشت تبخیر شد شعله را خاموش کنید .
مخلوطی از برنج زعفرانی و گوشت و ماش و پیاز داغ را لابه لای برنج کشیده و یا روی برنج تزئین کنید .
پیشنهاد سر آشپز : می توان گوشت چرخ شده را اول سرخ کرده بعد از مرحله ۲ ادامه بدهیم . ( دمی ماش تهیه کردیم )
این خوراک یا غذا را ایرانیها بیشتر می پزند واز خوارک های سالم و سنتی جهت استفاده بر سر سفره و جشنهای ایرانیان می باشد.
آشپزی ایرانی غذای ایرانی خوراک و غذای سنتی ایرانی