فواید عدس
عدس حاوی مقادیر قابل توجهی پروتئین (۲۶ درصد)، اسیدفولیک و فیبرهای محلول و نامحلول غذایی است. از ویتامینهای موجود در عدس میتوان به ویتامینهای C و B اشاره کرد. فیبر محلول موجود در عدس باعث کاهش سطح کلسترول خون میشود و کلسترول بد را دفع می کند . علاوه بر آن این فیبر موجب کاهش هضم و جذب کربوهیدراتها میشود. بنابراین از تغییرات سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت جلوگیری میکند.
عدس به جلو راندن غذا در لوله گوارش سرعت میبخشد، بنابراین از یبوست جلوگیری میکند. از آنجا که فیبرهای نامحلول موجود در عدس قابل هضم نیستند و بدون تغییر از بدن دفع میشوند، بنابراین کالری اندکی را به بدن میرسانند و در عین حال قسمتی از حجم غذای رژیمی را به خود اختصاص میدهند. بنابراین این غذای رژیمی انتخاب خوبی برای افرادی که قصد لاغر شدن دارند به شمار میرود. همچنین به این ترتیب افرادی که قصد لاغر شدن دارند میتوانند به علت پروتئین بالا، عدس را جایگزین گوشت قرمز کنند. بعلاوه عدس غذای مناسبی برای افرادی است که از رژیمهای گیاهی استفاده میکنند.آهن هم در ساختار هموگلوبین که برای نقل و انتقال اکسیژن لازم است شرکت میکند و هم جزء کلیدی آنزیمهایی است که در تولید انرژی و سوخت و ساز نقش دارند.
برچسب هاعدس پروتئین اسیدفولیك فیبر ویتامینهای C ویتامینهای B هضم لاغر شدن گوشت قرمز هموگلوبین آهن اكسیژن یبوست دیابت