شیر

  • شیر (خوراکی)، مایع سفیدرنگ خوراکی

کلسیم که نقش اساسی در شکل ‌گیری و استحکام استخوان ها و سلامت دندان ها دارد، از مهم‌ ترین ترکیبات موجود در شیر است.

فسفر که برای بسیاری از واکنش‌های شیمیایی بدن و فعال کردن آنزیم‌ها لازم است و در رشد و ترمیم بافتی دخالت دارد، در میان املاح موجود در شیر حضور داشته و به غیر از آن، سدیم و پتاسیم که در تنظیم اسیدی و بازی بودن سلول‌ های بدن نقش ایفا می کنند، با خوردن شیر دریافت می ‌شوند.

اما مهم‌ ترین آن به قرار زیر است:

* نوشیدن شیر در بهبود علایم قاعدگی که با نام سندرم پیش از قاعدگی معروف است، نقش به سزایی دارد. بسیاری از خانم ‌ها قبل از دوران قاعدگی دچار نشانه‌هایی از جمله افسردگی، اختلالات خلقی، کمردرد و سردرد می ‌شوند. این افراد باید بدانند که مصرف شیر می ‌تواند این نشانه‌ها را تسکین دهد.

* شیر برای داشتن ناخن‌ها، دندان‌ها و موهایی سالم ‌تر لازم است. این نوشیدنی چون کلسیم فراوان دارد، مصرفش به همراه ویتامین D باعث استحکام استخوان‌ها و دندان ها و تقویت رشد موها و پیشگیری از ریزش آن ها می ‌شود. وجود کلسیم به همراه ویتامین A ، ویتامین های گروه B و پتاسیم مانع از نرم و نازک شدن موها می ‌شود و به درخشان شدن آن ها کمک فراوان می‌ کند.

 

* مطالعات بسیاری نشان داده است که مصرف روزانه شیر به همراه میوه‌ها و سبزیجات، هم در بچه‌ها و هم در بزرگسالان باعث کاهش فشار خون بالا می‌ شود.

اگر چه هنوز مکانیسم آن مشخص نیست، اما به نظر می‌‌ رسد که کلسیم، پتاسیم، منیزیم و پروتئین شیر نقش مهمی در این زمینه داشته باشند.

 

* تحقیقات زیادی وجود دارد مبنی بر این که مصرف شیر و لبنیات، خطر بیماری‌ های قلبی ‌عروقی را کاهش می ‌دهد. مردانی که بیشتر از دیگران شیر مصرف می‌ کنند، کمتر دچار حملات قلبی می ‌شوند. همچنین مصرف شیر کم‌ چرب به دلیل سرشار بودن از کلسیم میزان کلسترول بد را در خون کاهش داده و میزان کلسترول خوب را بالا می برد، اما فراموش نکنید که منظور ما از شیر، نوع کم چرب آن است.

 

* برخلاف تصور عموم، دیده شده است، افرادی که از شیر کم‌ چرب استفاده می‌ کنند، لاغرتر از سایرین هستند. شما می ‌توانید با مصرف شیر و لبنیات کم ‌چرب میزان کالری دریافتی تان را تحت کنترل داشته باشید تا از بروز چاقی، مخصوصا چاقی شکم پیشگیری شود.

* از آنجا که دوران نوجوانی و کودکی، مرحله ی خیلی مهم در سلامت جسمانی و روانی فرد است، رژیم غذایی سرشار از لبنیات و شیر در این دوران پایه ‌گذار دوران جوانی و میانسالی و حتی سالمندی سالم تر به حساب می آید.

به علاوه، مطالعات نشان می ‌دهد کودکانی که روزانه شیر مصرف می‌ کنند، از سایر کودکانی که علاقه‌ای به خوردن آن ندارند، باهوش ‌ترند.

 

* شیر دشمن دیابت نوع دوم است. محققان به این نتیجه دست یافته اند که مصرف منظم لبنیات و شیر کم‌ چرب می ‌تواند خطر بروز دیابت نوع دوم را در بزرگسالان پایین آورد.

 

* با شیر به جنگ سرطان برویم. تحقیقات زیادی وجود دارد که نشان ‌دهنده تاثیر شیر بر پیشگیری از سرطان بوده‌اند. نقش خوردن شیر در پیشگیری از سرطان‌های پستان و روده بزرگ به اثبات رسیده است. طبق تحقیقات دانشمندان سوئدی، مردانی که روزانه ۵/۱ لیوان شیر می‌ خورند، ۳۵ درصد کمتر احتمال دارد که به سرطان روده بزرگ مبتلا ‌شوند.

 

* یک رژیم غذایی خوب و سالم نقش مهمی در سلامت سالمندان دارد و حتی به آن ها کمک می ‌کند که برای مدت طولانی‌ تری زندگی شاد و فعالی داشته باشند و از شر بسیاری از بیماری ‌ها در امان بمانند.

مصرف روزانه شیر در دوران نوجوانی و کودکی پایه ‌گذار استخوان ‌هایی محکم بوده و از عوامل اصلی پیشگیری کننده پوکی استخوان و زندگی سالمندی فعال تر محسوب می شود.

 

* همان طور که می دانید در دوران بارداری و شیردهی، نیازهای غذایی مادر افزایش پیدا می‌ کند، بنابراین مادران باردار در این دوران مخصوصا در سه‌ ماهه دوم و سوم باید میزان بیشتری کالری، پروتئین، انواع ویتامین‌ و کلسیم مصرف کنند.

شیر از آن دسته مواد غذایی است که مادران باردار به آن نیاز بیشتری دارند.

132-cookingpabi-آشپزی-و-خانواده-پابی--milk-4---شیر

هفت خاصیت شیر برای سلامتی

شیر بخش مهمی از رژیم غذایی ما است. ما از لحظه تولد شروع به نوشییدن شیر می کنیم. اما به تدریج و با افزایش سن نقش این ماده غذایی در سبد تغذیه افراد کاهش پیدا می‌کند.

شیر بخش مهمی از رژیم غذایی ما است. ما از لحظه تولد شروع به نوشییدن شیر می کنیم. اما به تدریج و با افزایش سن نقش این ماده غذایی در سبد تغذیه افراد کاهش پیدا می‌کند.

بعضی از افراد محتاط مصرف شیر را به این دلیل ترک می کنند که می ترسند شیر عاملی برای ورود مقدار زیادی چربی به بدنشان باشد. بعضی دیگر از افراد هم فکر می کنند که با افزایش سن و رشد استخوان‌ها دیگر نیازی به مصرف شیر ندارند.

با این حال باید بدانید که شیر منبع بسیار خوبی از ویتامین‌ها و مواد مغذی است. شما هیچ‌وقت آن‌قدر پیر نیستید که دیگر احتیاجی به شیر و فواید بی‌نظیرش نداشته باشید!

 

در این نوشته دارچین، با فواید شیر برای زیبایی پوست، سلامت دندان‌ها و استخوان‌ها،سلامت ماهیچه‌ها، کاهش استرس،کاهش وزن، کاهش فشارخون و داشتن یک بدن سالم آشنا شوید.

پوست درخشان و لطیف

کلئوپاترا برای اینکه همیشه پوستی درخشان، لطیف و انعطاف‌پذیر داشته باشد، در شیر حمام می‌کرد. شما هم می‌توانید همین کار را بکنید! یا اینکه به جای این کار برای بهره بردن از تمام منافع بی‌شمار شیر روزی چند لیوان شیر را بنوشید!

شیر دارای مواد مغذی فراوانی است که کمک می‌کند پوست در بهترین حالت خود باقی بماند. اسید لاکتیک موجود در شیر عاملی برای داشتن پوست صاف و اسید آمینه‌های آن دلیلی برای مرطوب نگه داشتن پوست بدن است. هم‌چنین شیر به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان می‌تواند از شما در برابر زیان‌های وارده از سموم محیطی محافظت کند.

اما مراقب باشید، در صورتی که به شیر یا محصولات لبنی حساسیت دارید، از نوشیدن آن اجتناب کنید تا شیر عاملی برای تشدید حساسیت‌تان نشود!

سلامت استخوان‌ها و دندان

شیر منبع بسیار خوبی از کلسیم است. نه تنها کودکان خردسال برای رشد استخوان‌هایشان به آن نیاز دارند بلکه بزرگسالان هم برای قوی و سالم نگه داشتن استخوان‌هایشان و جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان به آن نیازمندند.
شیر همچنین خواص بسیار زیادی برای دندان دارد و از پوسیدگی آن جلوگیری می کند.
برای اینکه کلسیم جذب بدن شود، وجود ویتامین D در بدن الزامی است. اگر شما کمبود ویتامین D دارید، شیری را خریداری کنید که با ویتامین D غنی‌سازی شده باشد، تا مطمین باشید که کلسیم شیر جذب بدنتان خواهد شد.

سلامت ماهیچه‌ها

شیر حاوی پروتئین است که به بازسازی ماهیچه‌ها کمک چشم‌گیری می‌کند. بعد از ورزش یک لیوان شیر بنوشید تا تمام چیزی را که لازم است، به بدنتان برسانید.

 

کاهش وزن

مطالعات نشام می‌دهد زنانی که در رژیم‌شان از شیر کم‌چرب استفاده می‌کنند، بیشتر از کسانی که شیر را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف می‌کنند، وزن کم کرده‌اند.

شیر به همراه یک تکه میوه، یک میان وعده سالم و سبک است، از آن لذت ببرید.

کاهش استرس

نوشیدن شیر یک روش عالی برای کاهش استرس روزانه است. یک لیوان شیر گرم به شل شدن عضلات متشنج و تسکین اعصاب کمک بزرگی می‌کند.

همچنین ثابت شده که نوشیدن شیر راه مناسبی برای کاهش علایم سندروم پیش از قاعدگی و افزایش انرژی بدن است.
دفعه بعدی که احساس خستگی و فرسودگی کردید، یک لیوان شیر بنوشید و معجزه شیر را درک کنید.

کاهش فشار خون

بسیاری از مطالعات نشان می‌دهد که مصرف سه وعده لبنیات در هر روز به همراه پنج وعده میوه و سبزیجات تازه به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی کم نمک سبب کاهش فشار خون در کودکان و بزرگسالان می‌شود.

دوری از بیماری‌ها

علاوه بر همه خواصی که گفتیم، بد نیست بدانید که:

شیر دارای خواصی است که سبب کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی و بسیاری از سرطان‌ها می‌شود.
ویتامین‌های A و B در شیر بینایی شما را تقویت می‌کنند.

132-cookingpabi-آشپزی-و-خانواده-پابی--milk---شیر

شیرکاکائو

 

شیرکاکائو نوعی نوشیدنی است که از مخلوط نمودن شیر با شکلات و شکر به دست می‌آید. این نوشیدنی امروزه در سراسر دنیا رواج دارد.

تاریخچه

اولین کسانی که از کاکائو استفاده نمودند، مردمان آمریکا (تمدن اولمک) بودند. آنها از دانه‌های کاکائو که در منطقهٔ زندگی شان یعنی کانتالپا رشد می‌کرد، نوشیدنی تهیه می‌کردند. نوشیدنی آنها که شکلات نام داشت، از دانه‌های برشته کاکائو، آب و کمی ادویه تهیه می‌شد. البته آنها از دانه‌های کاکائو به عنوان پول هم استفاده می‌نمودند. پس از این که اروپاییان قاره آمریکا را کشف نمودند، اولین بار فردی به نام “کریستوف کلمب” بود که دانهٔ کاکائو را به اروپا آورد. در سال۱۵۱۷م، فردی به نام هرنان کورتز در بندر مکزیک توقف نمود. قصد او این بود که دولت معروف امپراتور مونتزوما و امپراتوری آزتک را ببیند.

مونتزوما به کورتز نوشیدنی محبوب خود، شکلات را معرفی کرد. آن زمان این نوشیدنی را از شکلات، وانیل و ادویه جات تهیه می‌کردند. این نوشیدنی می‌بایست غلظتی همچون عسل داشته باشد که به تدریج در دهان آب شود. و آن را سرد مصرف می‌کردند.

کورتز در سال ۱۵۲۸م به اسپانیا بازگشت، در حالی که مقدار زیادی کاکائو و مواد لازم برای تهیهٔ نوشیدنی شکلات همراه خود آورده بود. پادشاه اسپانیا، چارلز پنجم و دیگر درباریان، از این نوشیدنی خوششان آمد و خیلی زود این نوشیدنی در میان طبقه ثروتمند رایج شد. به علاوه زمانی که دختران دربار با اشرافی‌های دیگر نقاط اروپا ازدواج می‌کردند، بخشی از جهیزیه ی آنها را کاکائو تشکیل می‌داد. تقریباً یک سده طول کشید که این نوشیدنی بین مردم اروپا رایج شود، چون مردم اسپانیا طرز تهیهٔ این نوشیدنی را مخفی نگه داشته بودند.

 

132-cookingpabi-آشپزی-و-خانواده-پابی--milk-7---شیر

تحولات

در قدیم این نوشیدنی را از دانه کاکائوی آسیاب شده، آب و فلفل تهیه می‌کردند. به تدریج این نوع نوشیدنی را گرم نموده و برای بهتر کردن طعم آن، شکر اضافه می‌نمودند.

زمانی که این نوشیدنی به کشور انگلستان راه یافت، انگلیسی‌ها به آن شیر هم اضافه کردند و به عنوان نوشیدنی بعد از شام از آن استفاده می‌نمودند. البته باز هم این نوشیدنی خیلی گران بود و تنها ثروتمندان قادر بودند که آن را مصرف کنند. در قدیم به این نوع نوشیدنی، شکلات می‌گفتند. بعدها با به وجود آمدن انواع شکلات‌های جامد، مجبور شدند که نام این نوشیدنی را به شکلات داغ تغییر دهند.

تا سال ۱۸۲۸م، اولین ماشین تولید کنندهٔ پودر کاکائو اختراع شد که کاکائویی تولید می‌کرد که بیشتر عمل آمده بود و بنابراین، حالت اسیدی آن کمتر بود. این نوع پودر کاکائو، راحت تر در شیر یا آب گرم حل می‌شد.

 

شیر کاکائو در جوامع امروز

این نوشیدنی امروزه در سراسر دنیا مصرف می‌شود. مصرف آن مخصوصاً در کشور انگلستان در فصل‌های سرد بسیار رایج است.

132-cookingpabi-آشپزی-و-خانواده-پابی--milk2--شیر

Check Also

تهیه و دم کردن چای

معمولاً این طور تصور می‌شود که بهترین روش برای تهیه چای، قرار دادن مستقیم آن ...

دیدگاهتان را بنویسید