شیرینی شطرنجی
مواد لازم :
کره | یک پیمانه (۱۶۰ گرم) |
پودر قند | یک پیمانه (۱۱۵ گرم) |
وانیل شکری | ۱/۴قاشق چایخوری |
آرد | سه پیمانه(۳۱۵ گرم) |
نمک | ۱/۸ قاشق چایخوری |
پودر کاکائو | ۱/۴پیمانه (۱۵ گرم) |
طرز تهیه :
کره، پودر قند و وانیل را با همزن برقی میزنیم تا لطیف شود. آرد و نمک را الک کرده و به تدریج به آن اضافه نموده و خوب ورز میدهیم تا خمیر یک دست شود، سپس خمیر را به دو قسمت تقسیم کرده،یک قسمت آن را با پودر کاکائو مخلوط نموده و استراحت می دهیم پایه ی اولیه این شیرینی به همین صورت تهیه می شود فقط طرز تزئین و شکل دهی آن متفاوت است.
شیرینی به صورت رولت دو رنگ ، مقداری از خمیر وانیلی را برداشته و روی کاغذ روغنی به ابعاد ۲۰×۲۰ باز نموده، خمیر شکلاتی را نیز با همین ابعاد باز کرده و روی خمیر وانیلی قرار داده و رول میکنیم و درون یخچال کمی استراحت میدهیم بعد خمیر را با چاقو به ضخامت نیم سانتیمتر برش داده و با فاصله مناسب در سینی فر میچینیم.
شیرینی به صورت شطرنجی ، خمیر شکلاتی را به شکل مستطیل دراز و باریک (لوله ای شکل ) ۲عدد درست کرده . از خمیر وانیلی هم همینطور ۲ عدد آماده کرده . خمیر ها را یک در میان مثل خانه های شطرنج کنار هم گذاشته ( یک خمیر شکلاتی و در کنار آن خمیر وانیلی بعد روی آن بصورت عکس روی آن قرار داده ) کمی آن را فشار داده یا این چهار خمیر کمی به هم بچسبند بعد آن را درون یخچال کمی استراحت میدهیم بعد خمیر را با چاقو به ضخامت نیم سانتیمتر برش داده و با فاصله مناسب در سینی فر میچینیم .
سینی فر را در طبقه وسط فری که از ۱۵ دقیقه قبل با حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد(۲۵۰ درجه فارنهایت) گرم کردهایم، به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه قرار میدهیم تا بپزد. سپس شیرینی را از فر بیرون آورده، پس از دو دقیقه برروی پنجره فلزی منتقل نموده و پس از اینکه سرد شد، در ظرف مورد نظر میچینیم.