سوفله بادمجان با گوشت چرخ کرده
مواد لازم
گوشت چرخ کرده | ۵۰۰ گرم |
بادمجان | ۲کیلو |
پیاز درشت | یک عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱تا ۲ قاشق |
پنیر پیتزا ی رنده شده | ۱۰۰ گرم |
روغن مایع سرخ کردنی | به مقدار لازم |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
سس سفید | ۱ لیوان |
طرز تهیه :
ابتدا بادمجانها را شسته و پوست بگیرید. سپس آنها را به صورت حلقه حلقه ببرید و کمی نمک روی آنها بپاشید و در سبدی کنار بگذارید.
در تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار دهید. پس از داغ شدن روغن، بادمجانها را در آن سرخ کنید. پس از آنکه تمام بادمجانها را سرخ کردید، آنها را به ظرف دیگری منتقل کرده و کنار بگذارید. حالا پیاز را پوست کنده و پس از شستن، روی گوشت رنده کنید. بعد کمی نمک و فلفل و زردچوبه به آن بیفزایید.گوشت را با مواد مخلوط کنید . حالا در یک تابه دیگر، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید و مخلوط گوشت و پیاز را در آن سرخ کنید.( شما میتوانید به جای رندهکردن پیاز داخل گوشت، آن را خرد کنید و به همراه کمی زردچوبه در روغن تفت دهید. سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز داغ اضافه کرده و به همراه آن سرخ کنید و بگذارید تا کمی بپزد) . بعد از سرخ شدن گوشت و پیاز، به آن رب گوجه فرنگی نیز اضافه کنید.
فر را از قبل روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. حالا یک ظرف پیرکس یا ظرف مخصوص فر آماده کنید و بادمجانهای حلقهحلقه و سرخ شده را کف ظرف بچینید. پس از آن، روی بادمجان را با لایهای از گوشت چرخ کرده بپوشانید. حالا سس سفید را روی گوشت ریخته و روی آن پنیر پیتزا بپاشید. لایههای بعدی را نیز به همین ترتیب از چیدن بادمجان شروع کرده و تا مرحله ریختن پنیر پیتزا ادامه دهید. این کار را آن قدر تکرار کنید تا بمواد، تمام شده و لایه آخر را پنیر پیتزا تشکیل دهد.
ظرف را در طبقه وسط فر که از قبل داغ شده است، قرار داده و ۳۰ تا ۴۰ دقیقه صبر کنید تا مواد بپزند. پس از این مدت، شعله بالای فر را روشن کنید و به مدت ۱۰ دقیقه حرارت دهید تا سطح سوفله، طلاییرنگ شود. اگر دمای فر درست تنظیم شده باشد بعد از ۳۰ تا ۴۰ دقیقه روی سوفله طلایی خواهد شد و نیازی به روشن کردن شعله بالای فر نیست .
برای اینکه غذادر مایکروفرآماده شود، شما میتوانید مدت زمان ۲۰ تا ۲۵ دقیقه، روی حداکثر قدرت آن قرار دهید تا غذا آماده شود .
( طرز تهیه سس سفید در دستورهای قبلی آمده است )