مواد لازم
برنج | ۳پیمانه |
سبزی پلویی | ۲پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
سیر | ۲-۳ حبه |
گوجه فرنگی | ۲-۳عدد |
میگو پاک کرده | ۳۰۰ گرم |
سرکه سفید | ۲ قاشق غذا خوری |
شوید جعفری خرد شده | ۲ قاشق غذا خوری |
زعفران دم کرده | نصف استکان |
کدو نگینی خرد شده | نصف استکان |
فلفل دلمه ای خرد شده | نصف استکان |
روغن زیتون | به میزان لازم |
نمک و فلفل سیاه و آبلیمو | به میزان لازم |
طرز تهیه
برنج را از چند ساعت قبل با کمی آب و نمک خیس می کنیم . در یک قابلمه مناسب ، آب و نمک جوش بیاورید و بعد آب برنج را خالی کنید و برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید و بعد از اینکه مجددا آب جوش آمد ، سبزی پلو را به برنج اضافه کنید و اجازه دهید برنج پخته شود . ( بسته به نوع برنج مقدار جوش را به تشخیص خود انجام دهید ) بعد برنج را ابکش می کنیم واجازه دهید که برنج دم بکشد.
در یک قابلمه تا دو سوم آب + یک قاشق چایخوری نمک و دو قاشق غذا خوری سرکه بریزید و بگذارید کاملا بجوشد . میگو ها را داخل آب در حال جوش بیندازید و بعد از اینکه کمی صورتی رنگ شدند آنها را آب کش کنید و بگذارید سرد شوند .
پیاز را نگینی ریز خرد کنید و در تابه ای کمی روغن بریزید و تفت دهید تا طلایی شود ، سیر را رنده کنید و به پیاز اضافه کنید و همراه زرد چوبه کمی تفت دهید و بعد میگو ها را اضافه کنید و خوب دو طرف میگو را تفت دهید .
گوجه را میکس کنید و داخل تابه بریزید کمی حرارت زیر تابه را زیاد کنید تا آب گوجه ها کشیده شود .
بعد از اینکه کمی سس غلیظ شد ، کدو و فلفل دلمه ای نگینی خرد شده را همراه شوید و جعفری ساطوری شده به تابه اضافه کنید و مواد را کاملا هم بزنید . نیمی از زعفران دم کرده را به سس بیفزائید و حرارت را بسیار ملایم کنید و درب ظرف را بگذارید تا مواد کاملا بپزند و مزه دار شوند .
بعد از اینکه مواد کاملا پختند نمک و فلفل آن را اندازه کنید ، به مقدار دلخواه آبلیمو داخل آن بریزد و هم بزنید .
برنج را در ظرف مناسب بکشید و لابه لای آن را با سس میگو پر کنید و مقداری از میگو ها را روی پلو بچینید و سرو کنید .
نکته :
استفاده از سرکه سفید برای جوشاندن میگو ، برای از بین بردن بوی میگو است . اگر خیلی به بوی میگو حساس نیستید ، جوشاندن میگو در آب و نمک کفایت میکند . ولی اگر خیلی حساس باشید برای از بین بردن بوی میگو ، از یک شاخه خرد نشده کرفس و یک برگ بو درسته نیز استفاده کنید و بعد از آب کش کردن میگو ، کرفس و برگ بو را از آن جدا کنید و دور بیندازید .
سبزی پلو میگو, برنج, سبزی پلویی , پیاز،سیر,گوجه فرنگی ,میگو پاک کرده ,سرکه سفید,شوید ,جعفری, خرد شده ,،زعفران ,دم کرده ,کدو ,نگینی ,فلفل دلمه ای , روغن زیتون,نمک ,، فلفل سیاه, آبلیمو,چی بپزیم ,چی بخوریم ,
این خوراک یا غذا را ایرانیها بیشتر می پزند واز خوارک های سالم و سنتی جهت استفاده بر سر سفره و جشنهای ایرانیان می باشد.
آشپزی ایرانی غذای ایرانی خوراک و غذای سنتی ایرانی