راویولی
مواد لازم خمیر :
آرد سفید | ۲۰۰ گرم |
تخم مرغ | ۳عدد |
روغن زیتون | ۱ قاشق غذا خوری |
آب | ۴ قاشق غذا خوری |
نمک | به مقدار لازم |
موادمیانه خمیر :
بیکن مرغ | ۲۰۰ گرم |
پنیر ریکوتا یا فتا بدون نمک | ۲۰۰ گرم |
پنیر پارمسان | ۱۰۰ گرم |
روغن زیتون | ۱ قاشق چایخوری |
کدو نگینی خرد شده | ۱ لیوان |
نمک | به مقدار لازم |
موادسس:
آرد | ۲ قاشق غذا خوری |
کره | ۱۰۰ گرم |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
آب | ۱ لیوان |
آویشن و نعناع جعفری | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
طرز تهیه :
آرد نمک را روی تخته با هم مخلوط کرده و مانند کوه جمع می کنیم . وسط آنرا کمی خالی کرده آب ، تخم مرغ ها و روغن زیتون را می ریزیم . و خمیر را اول با نوک انگشت ورز می دهیم و بعد که بصورت یک خمیر منسجم در آمد ۱۰ دقیقه دیگر ورز می دهیم . ۲۰ تا ۳۰ دقیقه صبر می کنیم . می توان در این فاصله مواد میانی را آماده کرد . کدو های نگینی خرد شده را در روغن زیتون تفت می دهیم تا سبک و نرم شود . در انتهای تفت دادن بیکن های خرد شده را هم اضافه می کنیم و حدود ۲ تا ۴ دقیقه دیگر تفت می دهیم . بعد از خنک شدن پنیر یارمسان ، نمک و پنیر ریکوتا یا فتای صبحانه را اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم . بعد از استراحت خمیر ، آنرا به دو قسمت تقسیم کرده و هر کدام را به صورت یک مستطیل ۵۰در ۵۰ نازک باز می کنیم . (ضخامت ۳ میلی متر ) وقتی خمیر باز شد از مواد میانی آماده شده به اندازه یک قاشق غذا خوری روی خمیر قرار می دهیم و با فاصله ی ۴ سانتی متر از مواد میانی روی خمیر می چینیم ردیف به ردیف این کار را تکرار می کنیم . وقتی لایه اول کامل شد خمیردومی را روی آن قرار می دهیم و با دست کمی فشار می دهیم . حالا با کاتر دالبر مربع های برش می زنیم که مواد میانی در وسط آن قرار گرفته باشد . برای اطمینان بیشتر بعد از برش چهار گوش هر کدام را فشار می دهیم تا مواد میانی از آن خارج نشوند . حالا یک قابلمه بزرگ آب جوش درست کرده و ۲ قاشق نمک در آن می ریزیم . راویولی را در آن ریخته و ۴ تا ۵ دقیقه می جوشانیم . در این فاصله برای تهیه سس آرد و کره را کمی تفت داده نمک و آویشن ونعناع جعفری را اضافه می کنیم آب را می ریزم و روی حرارت مخلوط می کنیم تا به غلظت سس برسد . راویولی ها را با کف گیر از آب جوش خارج کرده و در سس می ریزیم و مخلوط می کنیم در انتها زرده تخم مرغ را اضافه می کنیم و سریع هم می زنیم . حالا راویولی را برای سرو در ظرف مورد نظر می کشیم . نوش جان