دلمه کلم رژیمی
مواد لازم :
کلم سفید | ۱عدد |
برنج پخته شده | ۲۰۰گرم |
کره | ۱۰۰گرم |
پیاز متوسط | یک عدد |
گوشت چرخ شده گوسفند | ۳۰۰گرم |
تخممرغ | یک عدد |
جعفری ساطوری | ۲تا ۳ قاشق |
سیر | ۲حبه |
آرد | ۲قاشق غذاخوری |
گوجهفرنگی پخته شده | یک عدد |
آب مرغ | نصف پیمانه |
پودر آویشن | یک قاشق چایخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
طرز تهیه:
برای شروع کارکلم را به طور کامل درون آب قرار دهید تا بپزد و یا آن را برگ برگ کرده و به مدت ۳۰ دقیقه درون آب بجوشانید تا به خوبی نرم شوند و برای پیچیدن دلمه آماده باشند. سپس برگهای کلم را آبکش کنید و کنار بگذارید.
سپس نیمی کره را درون تابه قرار دهید و پیاز ساطوری شده را درون کره به خوبی تفت دهید تا نرم شود. در این مرحله گوشت چرخ کرده را به پیازها اضافه کنید و اجازه دهید نزدیک به ۱۰ دقیقه تفت بخورد. پس از آنکه رنگ گوشتها برگشت، جعفری، برنج آبکش شده و سیر رنده شده را اضافه کرده و آن را پس از یک دقیقه از روی شعله بردارید نمک و فلفل آن را اندازه کنید ، مایه دلمه شما آماده است . حالا یک برگ کلم برداشته و وسط آن یک قاشق از مایه دلمه بریزید و برگ کلم را خوب به هم بپیچید . برگ کلم ها را به همین ترتیب پر کنید . دلمهها را پس از پیچیدن درون ظرف بچینید. برای تهیه سس کره باقیمانده را روی شعله ملایم قرار دهید و ۲ قاشق آرد را به کره اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن ۴ تا ۵ قاشق آب ، گوجهفرنگی پوستکنده، آب مرغ و ادویههایی نظیر آویشن، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و ۲۰ دقیقه روی حرارت قرار دهید. سس آماده شده را روی دلمهها بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به مدت ۳۰ دقیقه بپزد .
این خوراک یا غذا را ایرانیها بیشتر می پزند واز خوارک های سالم و سنتی جهت استفاده بر سر سفره و جشنهای ایرانیان می باشد.