مواد لازم :
گوشت بوقلمون تکه شده (سینه یا ران) | ۴۰۰ گرم |
باقالی پخته شده | به میزان لازم |
برنج آبکش شده | ۴ پیمانه |
شوید | به میزان لازم |
پیاز نگین شده | ۲ عدد متوسط |
نمک و زرچوبه وادویه مخصوص بوقلمون ( یا مرغ )
|
به میزان لازم (وقتی گوشت بوقلمون می خرید، همراهش یک ادویه قرار داره) |
زعفران | ۱ قاشق غذا خوری |
طرز تهیه :
در ابتدا پیاز را کمی تفت داده و بعد گوشت را اضافه می کنیم و آن را تفت می دهیم . بعد کمی نمک، زرچوبه و ادویه مخصوص بوقلمون را اضافه می کنیم و مجددا تفت می دهیم . حدود یک لیوان آب اضافه می کنیم و به مدت نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه می گذاریم که گوشت پخته شود بر روی حرارت ملایم می گذاریم تا آب گوشت تبخیر شود. بعد از پخته شدن گوشت برنج را آماده می کنیم و مقداری روغن در ظرف غذا ریخته در صورت تمایل می توانیم که ته ظرف را سیب زمینی یا هر چه که دوست داشته باشیم بذاریم و بعد مقداری از برنج آبکش شده را می ریزیم مقداری از باقالی پخته شده و مقداری شوید و مجددا روی آن را برنج ریخته . این کار را لایه لایه ادامه می دهیم در آخر هم زعفران دم کرده را می ریزیم . به مدت ۶۰ دقیقه روی شعله کم می گذاریم تا غذا آماده شود و برنج کاملا دم بکشد . (می توان گوشت پخته شده را بین برنج هنگام دم آمدن هم گذاشت یا بعد از کشیدن برنج گوشت را درون ظرف دیگری سرو کرد )
این خوراک یا غذا را ایرانیها بیشتر می پزند واز خوارک های سالم و سنتی جهت استفاده بر سر سفره و جشنهای ایرانیان می باشد.
آشپزی ایرانی غذای ایرانی خوراک و غذای سنتی ایرانی