آب

آب مایه حیات است و در سطح زمین به وفور یافت می‌شود.
آب در سه حالت جامد (یخ)، مایع و بخار وجود دارد.
ابرها شامل قطرات آب معلق در هوا و بخار آب اشباع شده هستند.
مشخصات و اطلاعات
نام مرسوم آب
نامIUPAC oxidane
نام‌های قابل توجه aqua, دی‌هیدروژن منوکسید,
هیدروژن هیپروکسید، (بیشتر)
فرمول ملوکولی H۲O
شماره CAS ۷۷۳۲-۱۸-۵
InChI InChI=۱/H۲O/h۱H۲
جرم مولی ۱۸٫۰۱۵۳ g/mol
چگالی و فاز ۰٫۹۹۸ g/cm³ (مایع در ۲۰ °C, ۱ atm)
۰٫۹۱۷ g/cm³ (جامد در ۰ °C, ۱ atm)
دمای انجماد ۰ °C (۲۷۳٫۱۵ K) (۳۲ °F)
دمای جوش ۹۹٫۹۷۴ °C (۳۷۳٫۱۲۴ K) (۲۱۱٫۹۵ °F)
ظرفیت گرمایی ویژه ۴٫۱۸۴ J/(g·K) (۲۰°C در)

آب یکی از مواد مایع و فراوان‌ترین مادهٔ مرکب بر روی سطح کره زمین و بستر اولیه حیات به شکلی که امروزه می‌شناسیم، است. بیش از ۷۵٪ وزن یک انسان از آب تشکیل شده‌است و نیز بیش از ۷۰٪ سطح کره زمین را آب پوشانده است (نزدیک به ۳۶۰ میلیون از ۵۱۰ میلیون کیلومتر مربع) با وجود این حجم عظیم آب تنها ۲ درصد از آب‌های کره زمین شیرین و قابل شرب است و باقی آن به علت محلول بودن انواع نمک‌ها خصوصاً نمک طعام غیرقابل استفاده است. از همین دو درصد آب شیرین بیش از ۹۰ درصد به صورت منجمد در دو قطب زمین و دور از دسترس بشر واقع شده‌است.

بیشترین چگالی آب خالص در دمای ۳٫۹۸ درجه سلسیوس (۳۹٫۱۶ درجه فارنهایت) حاصل می‌شود که برابر ۱ گرم بر سانتی‌متر مکعب یا ۱۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است.

127-cookingpabi-آشپزی-و-خانواده-پابی--Water--آب

نام‌گذاری آب

آب در زبان های مختلف به نام‌های گوناگون یاد می‌شود. برای مثال در زبان کردی گویش سورانی به آن آو(Aw)می‌گویند که شباهت بسیاری با واژه آب در فارسی و آکوا در لاتین دارد. ؛ همچنین واژه آب در علوم مختلف کاربردهای متفاوتی دارد که بر اساس آن به گروه‌های زیر تقسیم‌بندی می‌شود:

 

فیزیک

در فیزیک بر اساس حالت ماده آب معمولاً به این نام‌ها خوانده می‌شود:

  • جامد؛ یخ
  • مایع؛ آب
  • گاز؛ بخار آب
  • پلاسما: بخار آب گرم تر

127-cookingpabi-آشپزی-و-خانواده-پابی--Water-1--آب

هواشناسی

در علم هواشناسی حالت‌های مختلف آب براساس نوع بارش یا معلق بودن آن در جو طبقه‌بندی می‌شود:

  • باران
  • تگرگ
  • برف
  • رگبار
  • مه
  • ابر
  • شبنم
  • بخار

Check Also

تهیه و دم کردن چای

معمولاً این طور تصور می‌شود که بهترین روش برای تهیه چای، قرار دادن مستقیم آن ...

دیدگاهتان را بنویسید