پلو هویج به سبک شیرازی

پلو هویج به سبک شیرازی

مواد لازم :

 

هویج یک کیلوگرم
برنج ۶ پیمانه
شکر یک لیوان
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
روغن مایع ۶ قاشق غذا خوری
زعفران ساییده شده به مقدار لازم
پیاز متوسط یک عدد
دارچین نصف قاشق سوپ‌خوری
نمک به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا برنج پاک کرده را با مقداری نمک در آب خیس می کنیم . هویج‌ها را با پوست‌کن پوست می گیریم و پس از شست‌شو با چاقو به صورت خلال‌های باریک خرد میکنیم . البته از رنده های نواری هم می توان استفاده کرد .

تابه‌ای آماده کرده و روغن را داخل آن می ریزیم و روی اجاق گاز قرار داده تا خوب داغ شود، سپس هویج‌های خلال شده را داخل روغن تفت میدهیم. بعد از تفت دادن خلال هویج، شکر را اضافه کرده و یک پیمانه آب جوش و داخل تابه حاوی هویج سرخ شده بریزید و روی اجاق گاز قرار داده تا محلول آب و شکر جوشیده و خلال هویج در این شیره کمی بپزد. در آخر زعفران ساییده شده را نیز به آن اضافه کنید و پس از یکی دو جوش، زیر اجاق گاز را خاموش کنید؛ به این ترتیب مایه هویج پلو  را آماده کرده ایم .

در مرحله بعد پیاز را پوست کنده و بعد از شستن، در گوشت چرخ کرده، رنده میکنیم. نمک و دارچین را نیز به گوشت اضافه کرده و خوب ورز می دهیم . سپس آن را به صورتکوفته های ریزی درمی آوریم . داخل تابه‌ای کمی روغن می ریزیم وکوفته ریزه‌ها را در روغن قرار داد ه و روی اجاق گاز بگذارید تا تفت داده شود. در قابلمه‌ای آب را می جوشانیم و برنج خیس‌خورده را به آن اضافه می کنیم و پس از مدتی جوشیدن، آن را آبکش کنید . (بسته نوع برنج آن را چلو می کنیم ).

در قابلمه بزرگی نیم‌پیمانه آب و روغن ریخته نان یا سیب‌زمینی را کف آن میچینیم ، سپس روی آن را با لایه‌ای از برنج آبکش‌شده میپوشانیم . روی آن از  مایه هویج پلو روی آن میریزیم و بعد از کوفته ریزه ها . دوباره یک لایه برنج و تکرار مراحل قبل تا مایه و برنج تمام شود. در پایان روی برنج را مقداری آب و روغن بریزید و آن را به روش معمول پخت برنج، دم کنید .

پس از آنکه برنج دم کشید، آن را در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن را با خلال پسته و پلوی زعفرانی تزئین کنید.

چند نکته در مورد این نوع هویج پلو وجود دارد :

اول اینکه : شما می‌توانید به جای آنکه کوفته ریزه‌ها را لا به لای برنج بریزید می تواید آنها را به هنگام کشیدن غذا در دیس، در لابه‌لای برنج بریزید. یا اینکه دور تا دور دیس قرار دهید .

دوم اینکه : بعضی‌ها هویج پلو را با مرغ بیشتر دوست دارند . پس برای آن ۱ عدد مرغ لازم است که با کمی پیاز و نمک و فلفل و زرد چوبه می گزاریم خوب بپزد و مانند کوفته ها یا موقع دم لای برنج گذاشته یا در آخر کنار دیس قرار می دهیم .

 

این خوراک یا غذا را ایرانیها بیشتر می پزند واز خوارک های سالم و سنتی جهت استفاده بر سر سفره و جشنهای ایرانیان می باشد.

 

آشپزی ایرانی غذای ایرانی خوراک و غذای سنتی ایرانی

 

Check Also

شیرینی نارگیلی

مواد لازم : نارگیل رنده‌شده ·         ۲۰۰ گرم شکر ·         دوسوم فنجان آرد سفید یک‌سوم ...

دیدگاهتان را بنویسید