دلمه کلم

دلمه کلم رژیمی

مواد لازم :

 

 کلم سفید  ۱عدد
 برنج پخته شده  ۲۰۰گرم
 کره  ۱۰۰گرم
 پیاز متوسط  یک عدد
 گوشت چرخ شده گوسفند  ۳۰۰گرم
تخم‌مرغ یک عدد
جعفری ساطوری ۲تا ۳ قاشق
سیر ۲حبه
آرد ۲قاشق غذاخوری
گوجه‌فرنگی پخته شده یک عدد
آب مرغ نصف پیمانه
پودر آویشن یک قاشق چای‌خوری
نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه:

برای شروع  کارکلم را به طور کامل درون آب قرار دهید تا بپزد و یا آن را برگ‌ برگ کرده و به مدت ۳۰ دقیقه درون آب بجوشانید تا به خوبی نرم شوند و برای پیچیدن دلمه آماده باشند. سپس برگ‌های کلم را آبکش کنید و کنار بگذارید.
سپس نیمی کره را درون تابه قرار دهید و پیاز ساطوری شده را درون کره به خوبی تفت دهید تا نرم شود. در این مرحله گوشت چرخ کرده را به پیازها اضافه کنید و اجازه دهید نزدیک به ۱۰ دقیقه تفت بخورد. پس از آنکه رنگ گوشت‌ها برگشت، جعفری، برنج آبکش شده  و سیر رنده شده را اضافه کرده و آن را پس از یک دقیقه از روی شعله بردارید نمک و فلفل آن را اندازه کنید ، مایه دلمه شما آماده است . حالا یک برگ کلم برداشته و وسط آن یک قاشق  از مایه دلمه بریزید و برگ‌ کلم را خوب به هم بپیچید . برگ کلم ها را به همین ترتیب پر کنید . دلمه‌ها را پس از پیچیدن درون ظرف بچینید. برای تهیه سس کره باقیمانده را روی شعله ملایم قرار دهید و ۲ قاشق آرد را به کره اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن ۴ تا ۵ قاشق آب ، گوجه‌فرنگی پوست‌کنده، آب مرغ و ادویه‌هایی نظیر آویشن، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و ۲۰ دقیقه روی حرارت قرار دهید. سس  آماده شده را روی دلمه‌ها بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به مدت ۳۰ دقیقه بپزد .

 

این خوراک یا غذا را ایرانیها بیشتر می پزند واز خوارک های سالم و سنتی جهت استفاده بر سر سفره و جشنهای ایرانیان می باشد.

 

آشپزی ایرانی غذای ایرانی خوراک و غذای سنتی ایرانی

Check Also

شیرینی نارگیلی

مواد لازم : نارگیل رنده‌شده ·         ۲۰۰ گرم شکر ·         دوسوم فنجان آرد سفید یک‌سوم ...

پاسخ دهید