دست پیچ کرمانشهای

دست پیچ کرمانشهای

مواد لازم دست پیچ:

 

گوشت چرخ کردهٔ بدون چربی ۵۰۰  گرم
پیاز متوسط ۱ عدد رنده شده
لپهٔ پخته ۲۵۰ گرم
آرد نخودچی ۱۰۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم
روغن سرخ کردنی به مقدار لازم

مواد لازم داخل دست پیچ:

 

برگهٔ قیسی ۲۰۰ گرم
گردوی خرد شده ۱۵۰ گرم
کشمش ۱۵۰ گرم
پیازداغ ۲ قاشق سوپخوری

مواد لازم برای تهیه سس دست پیچ:

 

رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپخوری
 آبلیمو ۲ قاشق سوپخوری
آب ۱ لیوان
شکر ۱ قاشق سوپخوری

 

طرز تهیه :

گوشت را با پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه مزه دار می‌کنیم . لپه را پخته وپس از سرد شدن  چرخ می کنیم . لپه چرخ شده را  به همراه آرد نخودچی به گوشت اضافه می کنیم .تخم مرغ ‌ها را به مخلوط گوشت و لپه اضافه می‌کنیم و مواد را خوب ورز می‌دهیم تا کاملاً چسبندگی پیدا کند. در ظرف را با پلاستیک  گذاشته و به مدت نیم ساعت در یخچال می گذاریم تا استراحت کند .

برگه‌های قیسی را خوب می‌شوییم، آبکش کرده و کمی خرد می کنیم  و در ظرفی با گردو، کشمش و پیازداغ مخلوط می‌کنیم.

از مواد گوشتی به اندازهٔ یک پرتقال برداشته، درون آن را با مخلوط برگه‌های قیسی پر می‌کنیم و به صورت کتلت شکل می‌دهیم . تابه‌ای را روی حرارت گذاشته، روغن را در آن داغ کرده و دست پیچ‌ها را سرخ می‌کنیم.

طرز تهیه سس :

در ظرفی رب گوجه فرنگی، آبلیمو، آب و شکر را با هم مخلوط می‌کنیم تا به صورت سس درآید .

دست پیج ها را در قابلمهٔ بزرگی چیده به طوری که فقط یک ردیف از آنها در طرف باشد .  (اگر دست پیج ها روی هم قرار بگیرند ممکن است کاملاً مغزپخت نشوند) سپس سس را روی آن می‌ریزیم.

قابلمهٔ را به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا سس کاملاً به خورد آن برود.

نوش جان

این خوراک یا غذا را ایرانیها بیشتر می پزند واز خوارک های سالم و سنتی جهت استفاده بر سر سفره و جشنهای ایرانیان می باشد.

 

آشپزی ایرانی غذای ایرانی خوراک و غذای سنتی ایرانی

 

Check Also

شیرینی نارگیلی

مواد لازم : نارگیل رنده‌شده ·         ۲۰۰ گرم شکر ·         دوسوم فنجان آرد سفید یک‌سوم ...

دیدگاهتان را بنویسید