خورش به و آلومواد لازم :
طرز تهیه : |
||||||||||||||||
ابتدا به ها را شسته و پس از پوست گرفتن، به صورت هلالی برش بزنید؛ البته می توان به ها را هم پوست نکند . سپس داخل تابه ای مقداری روغن بریزید و به ها را داخل آن سرخ کنید تا برش های به تغییررنگ پیدا کرده و نرم شوند . پس از آن ، شعله اجاق گاز را خاموش کنید و تابه را کناری بگذارید . در مرحله بعد آلو بخاراها را شسته، سپس داخل ظرف کوچکی با مقداری آب به مدت حدود ۲ ساعت خیس کنید. پیاز ها را پوست کنده و پس از شستن به صورت خلالی خرد کنید. سپس در قابلمه ای کمی روغن بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار دهید. وقتی روغن داغ شد، پیاز خردشده را داخل آن بریزید و بگذارید تفت داده شود. حین سرخ شدن، زردچوبه را هم به پیاز اضافه کنید . گوشت را پس از شستن به اندازه مناسب برای خورش خرد کنید . حالا در مراحل پایانی سرخ شدن پیازها، گوشت خردشده را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا تکه های گوشت نیز در روغن تفت داده شود . پس از آن، پودر زعفران را افزوده و با گوشت و پیاز مخلوط کنید . در قابلمه مقداری آب جوشیده بریزید و در آن را بگذارید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا گوشت بپزد. پیش از کامل شدن پخت گوشت یا پس از گذشت حدود یک ساعت، آلو بخارای خیس شده را به آن اضافه کنید و به حرارت دادن ادامه دهید تا گوشت به طور کامل بپزد . پس از آنکه از پخت گوشت به همراه آلو مطمئن شدید، به های سرخ شده را به همراه شکر به مواد اضافه کنید . مقدار شکر نیز بستگی به ذائقه شما دارد. اگر به های خریداری شده برای خورش ترش مزه هستند، مقدار شکر را اضافه کنید . در مرحله پایانی ابتدا رب را در تابه کوچکی به صورت جداگانه در کمی روغن تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود و سپس به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. میزان حرارت شعله را کم کنید و بگذارید خورش به مدت یک ربع دیگر نیز به جوش زدن ادامه دهد. حالا دیگر خورش آماده است.
این خوراک یا غذا را ایرانیها بیشتر می پزند واز خوارک های سالم و سنتی جهت استفاده بر سر سفره و جشنهای ایرانیان می باشد.
آشپزی ایرانی غذای ایرانی خوراک و غذای سنتی ایرانی
|
برچسب هازرد چوبه خوراک و غذای سنتی ایرانی غذای ایرانی آشپزی ایرانی به آلو بخارا شکر دارچین زعفران رب گوجه فرنگی گوشت تفت قابلمه